Over mij

Ik ben Ilse Rambags-Jenniskens, geboren en getogen in Hegelsom.  Getrouwd met Sander en  we hebben  2 zonen Joep  en Cas.

In 1994 ben ik gestart met  mijn bloemenwinkel Bloemsierkunst de Kogeldistel.

Al was het niet altijd mijn ambitie om voor me zelf te beginnen. Want ik  ben  tussen de planten opgegroeid , en altijd drukke  en hard werkende ouders. In mijn jonge jaren, riep ik altijd:” ik ga nooit iets met planten of bloemen doen….en ook niet voor mezelf beginnen”….maar dat veranderde.

In 1990 ben ik een jaar naar Bern in Zwitserland gegaan als au-pair, En op een of andere manier heb ik daar het Licht gezien.  Ik wist het zeker, bloemen & Planten, creatief…en ik wil toch echt voor mezelf beginnen. Ik ben blij dat ik daar tot deze ontdekking ben gekomen. Ik heb het mooiste vak dat er bestaat, de passie die ik voor bloemen heb is nog altijd net zo groot. Mijn hoofd zit boordevol ideeën als het om bloemcreaties gaat.

Na een jaar  Zwitserland ben ik meteen gestart aan de Middelbare tuinbouwschool in Venlo en daarna Roermond. Na 3 jaar mijn Diploma op zak en meteen doorpakken. Pand verbouwen op kogelstraat 41 en in 1994 de opening gevierd van De Kogeldistel. Tegelijkertijd ben ik aan de opleiding gespecialiseerd Beroepsbeoefenaar in Vught begonnen. En daarna nog de Meesteropleiding ( in de bloemsierkunst)  gedaan. En deze ook met succes afgesloten en diploma Meesterbinder  op zak.

De winkel van toen 45 vierkante meter begon na 6 jaar toch aan de kleine kant te worden. En hebben we toen de oude kippenschuur op kogelstraat 62 gekocht.  Deze in 1999 gaan verbouwen en in 2000 was de opening  van onze prachtig nieuwe en veel grotere winkel.  Ook kon ik nu eindelijk mijn passie in het les en cursus geven gaan uitbreiden. Een cursuslokaal was nu ook een feit. Overdag in de winkel en in de avonden cursus en les geven.  Dit groeide ook enorm snel uit, en draaide ik vol gas te gekke leuke en veel groepen.  Er is veel interesse voor workshops en cursussen.

Door de jaren heen heb ik mij gespecialiseerd in mooi, creatief en gedetailleerd bloemwerk en vooral ook in rouwbloemwerk. Mooie persoonlijke bloemstukken maken die passen bij een afscheid zoals onze klanten dit in gedachte hebben. Aan de hand voorbeelden in mijn eigen boek kan ik mooi persoonlijk rouwbloemwerk samenstellen .

2019: Na 25 jaar een winkel te hebben gehad die van 9:00 tot 18:00 open is,  ging ik de volgende stap zetten, en het roer ging om….  De openingstijden zijn niet meer, en ik ging achter gesloten deuren werken.

In eerste instantie heb ik de bloemen abonnementen  de cursussen en seizoen workshops nog gedaan langs mijn inmiddels drukke bestaan als freelancer.

Na een tijdje bleek het freelancen zo’n enorme drukke baan te worden dat ik de cursussen en seizoen workshops heb moeten laten gaan, want dit nam zeker 3 avonden per week in beslag.  En langs de uren als freelance bloemstylist was dit helaas niet meer te combineren en stopte ik in 2022 met deze avonden. Wel geef ik nog losse workshops  op afspraak aan minimaal 9 personen per groep. Dus als je een groep van minimaal 9 personen hebt, dan kunnen we daar een avond of middag samen een datum voor zoeken om dit te plannen.  En maak ik een workshop op maat voor jouw groep.